Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звіт про рух валюти за іноземним рахунком: строки та відповідальність за неподання

November 17, 2014

Здійснення операції з відкриття рахунків в іноземних банках вимагає отримання резидентом України індивідуальної ліцензії.

Порядок видачі індивідуальної ліцензії регулюється Положенням про порядок та умови видачі Національним банком України резидентам індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України.

Зокрема, власник ліцензії не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним періодом (першим звітним місяцем є місяць видачі ліцензії), зобов`язаний подавати управлінню НБУ та контролюючому органу, у якому власник ліцензії зареєстрований як платник податків, щомісячний, а фізична особа, яка не є підприємцем, - піврічний звіт про рух валютних цінностей за рахунком (рахунками). Разом із звітом подається розшифровка за проведеними за рахунком (рахунками) операціями з відображенням відповідних статей зарахування і списання (крім фізичної особи, яка не є підприємцем) та копії банківських виписок за рахунком (рахунками).

При цьому розміщення власником ліцензії валютних цінностей на рахунку та/або проведення через цей рахунок інших операцій без отримання ліцензії, та/або порушення вимог цього Положення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 НМДГ.

Розяснення ДФС від 12.11.14 р.

 

Новини за темою:

Врегульовано порядок валютних розрахунків за угодою про розподіл продукції

Правила переміщення валюти через адміністративний кордон з ВЕЗ «Крим»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!