Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Від туроператорів вимагають щорічний статзвіт органу ліцензування

March 18, 2016

Управління туризму при МЕРТі тепер вимагає від туроператорів щорічний статистичний звіт органу ліцензування.
В Ліцензійні умови провадження туроператорської діяльності, затверджені постановою Уряду від 11.11.15 р. № 991, внесені зміни. Тепер ліцензіат зобов'язаний щороку до 30 березня представляти статистичний звіт органу ліцензування.
Неподання звітності у зазначений законодавством термін, є підставою для проведення позапланової перевірки додержання ліцензіатом Ліцензійних умов за п. 6 частини 9 статті 19 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".
З 2505 туроператорів в Держстат здають звіти рівно третину — 850 компаній, хоча за законом зобов'язані всі. "Дані, які вказують ці 850 туроператорів у своїх звітах, заслуговують окремого фейлетону. Що відбувається з іншими 1655 не знає ніхто. Держстат працює наосліп з тими звітами, які вони отримували, не маючи зв'язку і впливу на туроператорів, а центральний орган, що видає ліцензії і визначає політику в сфері туризму, перебуває в невіданні про обсяги і напрямки діяльності своїх ліцензіатів.
Відсутність даних для аналізу у центрального органу не дозволяє ефективно регулювати цю сферу діяльності і, за великим рахунком, практично позбавляє сенсу сам механізм ліцензування суб'єктів туристичної діяльності.
Нагадаємо, що на даний момент всього видано 2505 ліцензій. Сама ліцензія коштує 1378 грн. і є безстроковою.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Ot-turoperatorov-trebuyut-ezhegodnyj-statotchet-organa-licenzirovaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!