Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Від помилкової звітності можна відмовитися письмово

August 30, 2017

Відповідно до п. 49.1 ПК податкова декларація подається за звітний період в установлені ПК строки контролюючому органу, у якому перебуває на обліку платник податків.
Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПК звітний період, у якому виникають об’єкти оподаткування, або при наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПК подавати декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, у тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.
Платники, визначені пп. 212.1.15 ПК, а також платники, які мають діючі (у т. ч. призупинені) ліцензії на право провадження діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний встановлений ПК звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді (абзац другий п. 49.21 ПК).
Згідно з п. 49.8 ПК прийняття податкової декларації є обов’язком контролюючого органу. Під час прийняття декларації уповноважена посадова особа контролюючого органу, у якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених п. 48.3 та 48.4 ПК. Інші показники, зазначені в декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.
ПК не передбачені дії суб’єкта господарювання у випадку, якщо ним помилково подано податкову звітність до контролюючого органу (подано звітність, яку взагалі не потрібно подавати або подано не до того контролюючого органу). Однак платник податків може звернутись письмово до контролюючого органу з обґрунтуванням обставин помилково поданої податкової звітності та проханням не визнавати дану звітність як податкову.
Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ot-oshibochnoj-otchetnosti-mozhno-otkazatsya-pismenno

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!