Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звільнено від сплати ввізного мита та ПДВ японське енергозберігаюче обладнання для електростанцій

April 18, 2016

Уряд прийняв постанову від 30.03.16 р. № 293 "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устатковання та комплектувальних виробів за проектами демонстрації японських технологій".
Так,  звільнено від сплати ввізного мита та податку на додану вартість енергозберігаюче обладнання для електростанцій, яке надане Японією у рамках проекту з покращення роботи теплових електростанцій (ТЕС).
Відповідна постанова Кабінету Міністрів запроваджує мінімальне податкове навантаження на реалізацію проектів модернізації обладнання на енергоблоках Трипільської та Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго".
Це дозволить Україні на безповоротній основі отримати від Уряду Японії допомогу на суму близько 60 млн. дол. США за проектами демонстрації японських технологій на теплових електростанціях, які працюють на вугіллі.
Реалізація цих проектів забезпечить зниження витрат умовного палива на виробництво електроенергії вже у 2018 році та відповідне зменшення викидів забруднюючих речовин в навколишнє природне середовище, про що йдеться у відповідних рекомендаціях Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії (METI) та Організації розвитку нової енергії і промислових технологій (NEDO).

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Osvobozhdeno-ot-uplaty-vvoznoj-poshliny-i-NDS-yaponskoe-energosberegayushhee-oborudovanie-dlya-elektrostancij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!