Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості укладення договору про обслуговування рахунку в ЦП

October 9, 2013

Затверджено Вимоги до договору про обслуговування рахунку в цінних паперах.
Вимоги поширюються на власників, у т. ч. державу/територіальну громаду, управління ЦП якої здійснює суб`єкт управління об`єктами державної/комунальної власності (далі - суб`єкт управління), співвласників ЦП, нотаріусів, на депозит яких внесені ЦП (далі - депонент), та депозитарні установи.
Такий договір укладається між депонентом та депозитарною установою та визначає, що депозитарна установа відкриває рахунок у ЦП депоненту та веде на ньому облік ЦП, що належать власникові, співвласникам ЦП, у разі зарахування ЦП на депозит нотаріуса - відповідному кредиторові, а також облік прав зазначених осіб на ЦП, що обліковуються на певному рахунку у ЦП.
Договір щодо рахунку в ЦП, який відкривається на ім`я держави/територіальної громади, укладається між суб`єктом управління, який набуває статусу керуючого таким рахунком, та обраною ним депозитарною установою. При цьому, для набуття такого статусу іншим суб`єктом суб`єкт управління від імені держави/територіальної громади повинен укласти з депозитарною установою додатковий договір до договору, на підставі якого цей рахунок був відкритий, із зазначенням у ньому всіх умов, крім вимог щодо відкриття рахунку у ЦП.
При укладенні договору про обслуговування рахунку в ЦП депонента не відбувається переходу прав на ЦП та прав за ЦП до депозитарної установи. Крім того, договір має містити умову про те, що грошові кошти, які надходять на поточний рахунок депозитарної установи з метою їх подальшого переказу депоненту, не є власністю депозитарної установи.

Рішення НКЦПФР від 06.08.13 р. № 1412 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 11.10.13 р. № 76).


Новини за темою:

Як укласти договір про надання реєстру власників іменних ЦП?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!