Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості зарахування сплати податку на прибуток підприємствами, у складі яких є відокремлені підрозділи

December 30, 2016

ДФС надала роз’яснення щодо можливості використання головним підприємством переплат з податку на прибуток філій.
Зокрема, поняття «відокремлені підрозділи» вживається у значенні, визначеному Цивільним кодексом України та Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".
Філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Філії та представництва наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення. Юридична особа відповідає за своїми зобов'язаннями усім належним їй майном.
Також, платник податку, який мав у своєму складі відокремлені підрозділи, розташовані на іншій території, міг прийняти рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток. Відповідальність за своєчасне та повне внесення сум податку до бюджету за місцезнаходженням відокремлених підрозділів ніс платник податку, у складі якого знаходяться такі підрозділи.
Отже фактичним власником всіх активів філій, зокрема надміру сплачених коштів з податку на прибуток філій, які сплачували податок до 01.01.2015 як окремі платники, згідно цивільного законодавства є головне підприємство (юридична особа).
Головні підприємства, можуть подати заяви  щодо перенесення сальдо розрахунків з бюджетом по податку на прибуток філій та подати копії документів, що підтверджують достовірність обліку переплат.
Такі заяви подаються до контролюючих органів за місцем реєстрації головного підприємства та філій.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-zachisleniya-uplaty-naloga-na-pribyl-predpriyatiyami-v-sostave-kotoryx-est-obosoblennye-podrazdeleniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!