Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості справляння податків на території ВЕЗ "Крим"

October 14, 2014

ДФС роз’яснила, що згідно пунктів 5.2 та 5.3 статті 5 Закону України від 12.08.14 р. № 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон № 1636), які набрали чинності з 27.09.14 р., взаємовідносини між особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ "Крим", та особами, які мають податкову адресу на іншій території України, є контрольованими операціями згідно із статтею 39 Податкового кодексу, а юрособи (відокремлені підрозділи) та фізособи, які мають податкову адресу (місцезнаходження / місце проживання) на території ВЕЗ "Крим", для цілей оподаткування прирівняні до нерезидентів.

Водночас Законом № 1636 встановлено, що особи, які перебували на обліку в контролюючих органах або мали місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або м. Севастополя на початок тимчасової окупації, звільняються від виконання вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" під час здійснення їхньої підприємницької діяльності на тимчасово окупованій території України.

Розяснення ДФС від 13.10.14 р.

Відповіді на перші 30 запитань про те, як далі працювати із Кримом, див. у «БАЛАНС» № 84-85, який вийшов з друку 13.10.14 р.

Новини за темою:

З 27.09.14 р. діє Закон про вільну економічну зону в Криму.

Українські товари з Криму не обкладаються митом за умови…

Нерезидент може розраховуватись за товари та послуги готівковою інвалютою до 10 тис. дол.

Працюємо з нерезидентами через постійні представництва: коли операції є контрольованими?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!