Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості звільнення за згодою сторін

February 2, 2017

Пунктом 1 статті 36 Кодексу законів про працю (далі – КЗпП) передбачена підстава для припинення трудового договору за згодою сторін. Припинення трудових відносин за цією підставою можливо тільки у разі наявності згоди як працівника, так і роботодавця. Таким чином, роботодавець може не погодитися на припинення трудових відносин за цією підставою.
У разі, якщо працівник не бажає продовжувати трудові відносини, а роботодавець заперечує щодо їх припинення за згодою сторін, працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні відповідно до частини першої статті 38 КЗпП.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-uvolneniya-po-soglasheniyu-storon.


Статті за темою:

2017, Баланс № 6-7 "Підприємство періодично призупиняє діяльність: чи можна постійних працівників зробити тимчасовими?"
Через відсутність замовлень підприємство періодично призупиняє свою діяльність. Оплачувати працівникам періоди вимушеного простою підприємство не має фінансової можливості. Відправляти працівників у відпустки без збереження зарплати – теж не вихід, оскільки тривалість такої відпустки в загальному випадку невелика. Чи можна розірвати трудові договори з постійними працівниками й укладати з ними строкові трудові договори на той період, коли в підприємства є замовлення?
Можна, якщо на це згоден працівник.

2016, Баланс № 91-92 "Приховані трудові правовідносини: чим ризикує роботодавець?"
Із цієї статті ви дізнаєтеся:
• у чому відмінність трудового договору від цивільно-правового договору (далі – ЦПД) про виконання робіт (надання послуг);
• які ризики існують для роботодавця в разі укладення з фізособою цивільно-правового договору замість трудового;
• яка судова практика із цього питання.
Що можна зробити на практиці: якщо необхідно укласти з фізособою ЦПД – грамотно скласти цей договір, користуючись нашими матеріалами.

2016, Баланс № 31-32 "Через помилки і недоліки, допущені при оформленні із працівником трудових відносин, у підприємства можуть виникнути  проблеми при звільненні цього працівника" - огляд судової практики

2016, Баланс № 27 "Предмет спору: законність звільнення працівника за угодою сторін або після закінчення строку дії трудового договору" - висновки і рекомендації «Балансу» підтверджуються судовою практикою.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!