Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості подання звітності з податку на прибуток у 2015 році

February 18, 2015

У зв’язку з проведенням Податкової реформи, що передбачає, зокрема, зміни в оподаткуванні прибутку підприємств, порядках подання звітності та сплати цього податку, ДФС надала роз’яснення щодо електронних форматів (кодів форм) для звітування за 2014 рік з урахуванням двох граничних строків подання звітності.
Так, було доопрацьовано податкові декларації з податку на прибуток банку, декларації на доходи (прибуток) страховика, декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій, електронні формати та схеми контролю електронних документів, а саме доповнено полями для зазначення позначки для базового податкового (звітного) періоду рік, яка раніше була відсутня.
Відповідно, всі платники податку незалежно від типу базового податкового (звітного) періоду квартал чи рік повинні заповнити позначку, передбачену для типу періоду квартал. Платники податку, що звітують за 2014 або попередній рік з базовим (звітним) періодом рік, повинні заповнити обидві позначки «Рік». Таке саме заповнення має виконуватися при поданні у складі зазначених Податкових декларацій додатків СБ.
При цьому, для інших додатків доопрацювання електронних форматів не виконувалось із-за відсутності такої потреби для обробки Податкових декларацій. Тобто всі платники податку заповнюють для інших додатків тільки одну позначку «Рік», передбачену для типу базового податкового (звітного) періоду квартал, яка застосовувалась завжди при звітуванні з податку на прибуток. Таке саме заповнення позначок «Рік» повинен виконувати працівник підрозділу приймання та обробки звітності при внесенні Податкових декларацій, поданих платниками податку на паперових носіях.
Для платників податку, які звітують за 2014 рік з базовим податковим (звітним) періодом квартал, не буде існувати обмежень щодо подання зазначених звітних та звітних нових Податкових декларацій після 09.02.15 р. до 02.03.15 р., а у квитанціях № 2 буде зазначатись граничний строк подання, передбачений для основного базового податкового (звітного) періоду рік, а саме 02.03.15 р., як описано в еталонному довіднику для коду форми звітності.
При цьому, такі платники податку, незважаючи на реалізацію програмного забезпечення та відсутність поданої ними звітності автоматизованого контролю достовірності типу документу під час формування квитанцій № 2, повинні виконувати вимоги чинного законодавства і подавати звітні та звітні нові Податкові декларації у граничні строки подання для базового податкового (звітного) періоду квартал, а саме по 09.02.15 р.
З огляду на зазначене, уточнюючі Податкові декларації в електронній формі платники податку з базовим податковим (звітним) періодом квартал зможуть подати тільки після 02.03.15 р.
У разі бажання такого платника податку подати уточнюючу декларацію за 2014 рік після 09.02.15 р. по 02.03.15 р., така уточнююча декларація повинна бути прийнята та зареєстрована до ІС «Податковий блок», передана з реєстром поданої звітності для подальшої обробки, зокрема із забезпечення рознесення її показників до інтегрованих карток платника у ручному режимі.

Лист ДФС від 30.01.15 р. № 2960/7/99-99-11-03-01-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!