Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості переведення іноземних студентів, які навчались на Донбасі

August 8, 2014

Для переведення іноземних студентів, які виявили бажання продовжити навчання у навчальному закладі (із збереженням напряму підготовки), розташованому в інших регіонах України, їм необхідно подати письмову заяву, до якої в обов`язковому порядку додається залікова книжка та/або академічна довідка.
У разі відсутності у студента залікової книжки (академічної довідки), до заяви додаються копія документа, що посвідчує особу, та інформація про навчання (курс, рік навчання, напрям підготовки (спеціальність). У такому разі, для встановлення рівня знань, якими володіє іноземний студент з певного напряму (спеціальності), навчальний заклад визначає процедуру проведення тестування з необхідних програмних дисциплін.
Навчальний заклад після звернення іноземного студента з проханням про переведення перевіряє наявність інформації про нього в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. У разі наявності такої інформації студент зараховується на підставі наказу.
У разі відсутності такої інформації, навчальний заклад надає інформацію про іноземного студента до Єдиної державної електронної бази з питань освіти та до ДП "Інфоресурс", з метою надання навчальному закладу технічної можливості для оформлення наказу про переведення.
У разі прийняття рішення про переведення іноземного студента, у якого відсутні необхідні документи, навчальний заклад інформує іноземного студента про необхідність подання таких документів протягом семестру та попереджає про його відрахування у разі їх ненадання.
Також Міністерство рекомендує навчальним закладам, розташованим у Донецькій та Луганській областях, тимчасово призупинити видачу запрошень іноземним абітурієнтам на навчання у 2014/2015 навчальному році. За можливістю, організувати інформування іноземних абітурієнтів, яким вже видані запрошення, та анулювати їх. У випадку, коли навчальні заклади цих областей з будь-яких причин не можуть здійснити ануляцію зареєстрованих запрошень, здійснюватиме таку ануляцію державне підприємство "Український державний центр міжнародної освіти" на підставі заяви іноземного абітурієнта або його довіреної особи, зазначеної у запрошенні, для надання таким абітурієнтам можливості оформлення запрошення на навчання у ВНЗ інших регіонів.

Лист МОН від 04.08.14 р. № 1/9-391.

Новини за темою:
Новий Закон про вищу освіту: основні зміни.
Вступників Донбасу зарахують до ВНЗ на підставі електронної заяви.
Умови прийому до ВНЗ на території Донецької та Луганської областей.
Студенти з тимчасово окупованої території можуть отримати свої дипломи у будь-якому ВНЗ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!