Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості перейменування юрособи у зв`язку з декомунізацією

December 8, 2016

Міністерство юстиції у листі від 08.11.2016 р. №38779/31702-0-33-16/8 розглянуло деякі питання, пов’язані з застосуванням норм Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Юридичним особам, політичним партіям, іншим об’єднанням громадян надавався місячний термін для приведення своїх установчих документів, найменування та/або символіки у відповідність із вимогами цього Закону.
Крім того, цим Законом встановлено відповідальність (у тому числі і кримінальну) за виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.
Мін'юст також зауважує, що Український інститут національної пам’яті оприлюднив Методичний збірник матеріалів, рекомендацій і документів щодо виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». У ньому разом із роз’ясненнями положень законодавства з декомунізації, подано перелік прізвищ (псевдонімів) осіб і назв комуністичного тоталітарного режиму, що підпадають під дію Закону, тексти законів, інформаційні матеріали щодо символіки комуністичного тоталітаризму, окремих радянських назв.

Щодо сфери державної реєстрації речових прав на нерухоме майно

У разі зміни ідентифікаційних даних суб’єкта права, відомостей про об’єкт нерухомого майна, у тому числі зміни його технічних характеристик, виявлення технічної помилки в записах Державного реєстру прав чи документах, виданих за допомогою програмних засобів ведення цього реєстру (описка, друкарська, граматична, арифметична чи інша помилка), за заявою власника чи іншого правонабувача, вносяться зміни до записів Державного реєстру прав.
Подання та отримання документів за заявою здійснюються у порядку, передбаченому для державної реєстрації прав.
У разі внесення змін у зв’язку із зміною відомостей про нерухоме майно, право власності та суб’єкта цього права, інші речові права та суб’єкта цих прав, обтяження прав на нерухоме майно та суб’єкта цих прав, що містяться у Державному реєстрі прав, які не пов’язані з проведенням державної реєстрації прав, державний реєстратор вносить до відповідного запису Державного реєстру прав відомості, зокрема щодо підстав для зміни відомостей:
    назва документа;
    дата видачі документа;
    номер документа;
    ким виданий (оформлений) документ;
    додаткові відомості про документ.
Ідентифікаційними даними для юридичної особи (резидента та нерезидента) є найменування юридичної особи та податковий номер.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-pereimenovaniya-yurlica-v-svyazi-s-dekommunizaciej

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!