Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості здійснення валютних переказів фізосіб

October 22, 2013

НБУ роз’яснив деякі питання практичного застосування вимог Порядку надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України. 
Зокрема, надходження в іноземній валюті за договором дарування зараховуються на поточний рахунок фізособи лише при нотаріальному посвідченні такого договору.
Враховуючи положення ЦК, також визначено, що вносити готівкову іноземну валюту на поточний рахунок фізичної особи має право її представник за нотаріально посвідченою довіреністю.
При цьому, ініціювання переказу в іноземній валюті в межах України, продаж цієї іноземної валюти за гривню та подальше зарахування гривневого еквіваленту на поточний рахунок отримувача переказу здійснюється з врахуванням таких строків проведення переказів:
-  для міжбанківського  переказу – до 3 операційних днів;
-  для внутрішньобанківського переказу – відповідно до строків, встановлених внутрішніми нормативними актами банку, але не більше 2 операційних днів.
Крім того, встановлено, що даний порядок не поширюються на операції з розрахунків дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав в Україні та представництв міжнародних організацій на території України з власними співробітниками, якщо останні не є громадянами України або не проживають в ній постійно та акредитовані в МЗС України.

Лист НБУ від 16.10.13 р. № 29-209/17998.
Повний текст листа з коментарем читайте у «Баланс» № 85, який вийде з друку 24.10.13 р.


Новини за темою:

НБУ ввів обмеження з валютних переказів

Нацбанк роз’яснив зміни тарифів за касове обслуговування

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!