Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості деяких питань норм витрат палива

November 25, 2016

Мінтранспорту у листі від 26.02.16 р. № 1928/25/10-16 розглянуло питання стосовно деяких питань норм витрат палива.
Нормування споживання палива під час експлуатації автомобілів здійснюється відповідно до нормативного документа "Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті", затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. N 43 (далі - Норми).
Згідно з підпунктом 3.5.8 Норм конкретні величини коефіцієнтів у регламентованих межах та терміни їх дії встановлюються безпосередньо керівниками підприємств і затверджуються наказом (розпорядженням) по підприємству.
Відповідно до пунктів 1.11 та 2.2 Норм на виконання спеціальної роботи автомобілями, роботу спеціальної техніки на базі автомобілів, спеціального обладнання, встановленого на автомобілі, складаються акти встановлення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрат палива на роботу спеціального обладнання або акти проведення замірів витрати палива (додатки Е та Ж НД) та надсилаються до державного підприємства "Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут" (ДП "ДержавтотрансНДІпроект") для розгляду та реєстрації. Тимчасова індивідуальна норма витрати палива набуває чинності після її реєстрації та затвердження наказом керівника підприємства.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-nekotoryx-voprosov-norm-rasxodov-topliva

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!