Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості декларування валютних цінностей, доходів та майна для спрощенців

December 1, 2016

ДФС у листі від 29.08.2016 р. № 18624/6/99-99-12-02-03-15 розглянула питання щодо дати визначення доходу юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи при перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, заборгованості та іноземної валюти.
Суб'єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, щоквартально здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України.
Також встановлено, що декларування валютних цінностей щоквартально у терміни, встановлені для подання квартальної та річної бухгалтерської звітності.
Своєю чергою, квартальна або річна фінансова звітність подається підприємствами контролюючому органу в строки, передбачені для подання декларації з податку на прибуток. Податковим кодексом ці строки визначено як календарні квартал, півріччя, три квартали, рік.
При цьому не передбачено особливості декларування валютних цінностей, доходів та майна для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування.
Таким чином, вони також здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України, щоквартально.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-deklarirovaniya-valyutnyx-cennostej-doxodov-i-imushhestva-dlya-uproshhencev

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!