Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості декларування доходів громадян у 2017 році

January 16, 2017

Головне управління ДФС у Харківській області нагадує, що з 1 січня 2017 року розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих упродовж 2016 року.
Територіальні підрозділи фіскальної служби чекають, насамперед, тих громадян, котрі зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Перш за все, це ті мешканці Харківщини, які отримали минулого року доходи: від продажу рухомого та нерухомого майна, у вигляді спадщини, доходи від здавання в найм нерухомого майна.
Водночас звертаємо увагу, що з переліку „обов’язкових” декларантів цього року виключено громадян, котрі отримували доходи від двох і більше податкових агентів. Зазначена новація виникла у зв'язку із впровадженням ставки податку на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та скасуванням пп. "є" п. 176.1 ст. 176 ПК.
Форма декларації про майновий стан і доходи також зазнала змін. У оновленому вигляді її можна завантажити з веб-порталу ДФС України за гіперпосиланням:
http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib/

Декларації подаються за звітний  період, що дорівнює календарному року:
- для фізичних осіб – до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу – зокрема, у разі реалізації платником податку права на податкову знижку, в такому випадку  декларацію можна подавати до кінця року;
- для фізичних осіб – підприємців – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
За вибором платника податків декларації можна подати за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.
У центрах обслуговування платників податків для комфортного звітування громадян у разі необхідності можна отримати безкоштовні консультації та допомогу в заповненні декларації.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-deklarirovaniya-doxodov-grazhdan-v-2017-godu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!