Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Основні макроекономічні показники проекту Бюджету на 2017 рік

September 19, 2016

Так, Уряд передбачає збільшення бюджету України у 2017 році до майже 876 млрд грн, що більше показника 2016 року на 16,9%.
Крім того, Уряд прогнозує економічне зростання 3% ВВП.                                                               
Структура доходів залишається стандартною. Уряд не передбачає збільшення загальних доходів бюджету за рахунок збільшення ставок податків.
Дефіцит бюджету на 2017 рік має не перевищувати 3%, і становить 77,5 млрд грн.
Уряд передбачає зростання соціальних стандартів. На 2017 рік Уряд закладає зростання у проекті бюджету на 10,1% - на 1 грудня 2017 року мінімальна зарплата та прожитковий мінімум становитиме 1762 грн, порівняно з 1600 грн станом на 1 грудня 2016 року.
Прем’єр-міністр нагадав, що у 2016 році вдалося з 1 травня підвищити стандарти на 5%, а з 1 грудня Уряд збільшив ці показники на 10%.
Він також зауважив, що Уряд працює над формуванням пропозицій щодо реформування системи пенсійного забезпечення та системи оплати праці в Україні, і найближчим часом їх презентує.
Говорячи про пріоритети, визначені Урядом у проекті бюджету на 2017 рік, Володимир Гройсман назвав зокрема сфери національної оборони і безпеки, реконструкції та будівництва доріг, збереження децентралізації, запровадження масштабної енергоефективності, підтримка аграрного сектору та освіти.
Оборона і безпека держави на 2017 рік. Загальний бюджет на цей напрямок у 2016 році - 114 млрд. У 2017 році у бюджеті планується збільшення видатків на 14,5 млрд грн до 129 млрд грн.
Розподіл призначень узгоджено на Раді національної безпеки і оборони, повідомив він. Так, видатки на грошове забезпечення військових зростають на 8,4 млрд грн.

Дороги. Видатки бюджету заплановані у розмірі 14,2 млрд грн від надходжень акцизного збору в Дорожній фонд, який буде створено як інструмент ефективного управління дорожнім господарством країни. До 1 млрд доларів очікується залучити від міжнародних фінансових організацій.

Енергоефективність. Уряд пропонує залучити 800 млн коштів бюджету і близько 100 млн євро від міжнародних донорів для створення Фонду енергоефективності. "Фактично, ми можемо розраховувати на 3,5 - 4 млрд грн, які будуть залучені на Фонд енергоефективності", який стане відкритим інструментом використання ресурсів, спрямованих на енергоефективність, зауважив Прем’єр-міністр.

Підтримка АПК. Уряд передбачив 5,5 млрд грн на підтримку сільгосптоваровиробників, наприклад, на модернізацію, придбання малої механізації, українських тракторів, причіпного обладнання задля підвищення продуктивності їхньої праці та конкурентоздатності, повідомив Прем’єр-міністр.

Децентралізація. Володимир Гройсман зауважив, що до 2014 року завжди центральна влада все робила для того, щоб концентрувати ресурси в своїх руках. "Жадібність цю владу і задушила - що демократичну, а потім ту, що узурпувала все в країні. Наша позиція є наступна - і за великим рахунком, це те, заради чого я прийшов у центральну владу, - зробити  децентралізацію таким чином, щоби кожна українська громада отримала достатньо фінансових ресурсів, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях", - підкреслив Голова Уряду.
Зараз потрібно підкріплювати і підвищувати відповідальність місцевих органів влади, зокрема у сфері енергоефективності. Так, Уряд вважає за потрібне передати відповідальність щодо утримання житлово-комунальних послуг, що розповсюджуються на заклади освіти і охорони здоров'я. 15 млрд грн передбачається у бюджеті "для тих громад, яким це буде робити важко".
До 9 млрд грн збільшується розмір державної підтримки у рамках Державного фонду регіонального розвитку. З них 1 млрд грн. буде спрямований на підтримку об’єднаних територіальних громад і 8 млрд грн - на соціально-економічний розвиток територій.

Реформування вугільної галузі. Передбачено 1,8 млрд грн на два напрямки видатків, а не один, як раніше: реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів.

Освіта. Уряд підвищує фінансування освіти на 21,1 млрд.

Також передбачено збільшення заробітної плати педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у середньому більше ніж на 1400 грн.
Загальний обсяг видатків на стипендії збільшено на 576 млн грн: у 2017 році передбачено 5,816 млрд грн порівняно з 5,24 млрд грн у 2016 році.

Охорона здоров'я. Уряд планує збільшення фінансування на 8,2 млрд грн порівняно з показниками 2016 року.
Прем’єр-міністр окремо наголосив, що держава має забезпечити постачання ліків. У цьому контексті Уряд пропонує спрямувати 5,9 млрд грн на централізовану закупівлю медикаментів через міжнародні організації і претендувати на кошти Глобального фонду, які дозволять "принаймні наблизитися майже впритул до 100% виконання програм закупівлі ліків для українців".
Крім того, передбачено зростання у середньому на 20% заробітної плати працівників сфери охорони здоров'я.

Культура. У проекті бюджету Уряд передбачив збільшення видатків на 1 млрд грн.
500 млн грн пропонується спрямувати на розвиток кіноіндустрії  в Україні.
Окремо буде забезпечено видатки, пов'язані із підготовкою та проведенням пісенного конкурсу "Євробачення".
Гідне представлення України за кордоном. Уряд передбачає у 2017 році збільшення фінансування української дипломатичної служби  на 1 млрд грн.

Докладніше дивись а посиланням: http://www.kmu.gov.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osnovnye-makroekonomicheskie-pokazateli-proekta-byudzheta-na-2017-god

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!