Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ОСББ, що вироблять теплоенергію для власних потреб, отримувати ліцензію не потрібно

March 20, 2014

Нацкомпослуг надала роз`яснення щодо необхідності отримання ліцензії на господарську діяльність з виробництва теплової енергії, транспортування та постачання теплової енергії, у якому зазначено наступне.
Якщо теплова енергія виробляється та використовується для власних цілей (опалення та гаряче водопостачання виключно членів об`єднання співвласників багатоквартирних будинків), то отримання ліцензії не потрібно.
У разі якщо вироблена теплова енергія реалізується споживачам на підставі укладених договорів купівлі-продажу теплової енергії, то для подальшого провадження господарської діяльності з виробництва та постачання теплової енергії необхідно звернутися до відповідного органу ліцензування за отриманням відповідних ліцензій.
Укладення договорів між ОСББ (як юридичною особою) та мешканцями будинку (як учасниками цієї ж юридичної особи) про умови надання послуг з центрального опалення та підігріву холодної води є неможливим. При цьому порядок забезпечення опалення та підігріву холодної води може регулюватися на рівні статуту ОСББ.

Лист Держпідприємництва від 11.03.14 р. 2064.

Новини за темою:
ОСББ та ЖБК зможуть отримати дані з Держреєстру прав на нерухоме майно
Граничний розмір пільг та субсидій мешканцям ОСББ або ЖБК


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!