Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Помилки у додатку 3 (Д3) та додатку 4 (Д4) до деки з ПДВ: як виправити?

August 11, 2016

Яким чином виправити помилку, допущену в додатку 3 та/або додатку 4 до податкової декларації з ПДВ (у тому числі у разі самостійно виявленої платником помилки або якщо помилка не вплинула на суму, що підлягає бюджетному відшкодуванню)?

Оскільки додатки до декларації є складовою частиною декларації, а подання уточнюючого розрахунку є одним із способів виправлення платником податку самостійно виявлених помилок у показниках раніше поданої податкової декларації з ПДВ (далі – декларація), то виправлення помилок, що виникли при заповненні додатку 3 до декларації «Розрахунку суми бюджетного відшкодування (Д3)» (далі – додаток 3) та додатку 4 до декларації «Заяви про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету (Д4)» (далі – додаток 4), здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку разом з додатком 3 та/або з додатком 4 з відміткою «уточнюючий».
Пунктами 2 – 4 розд. VІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість передбачено, що у графі 4 уточнюючого розрахунку відображаються відповідні показники декларації звітного (податкового) періоду, що виправляється. У разі якщо до декларації за цей звітний (податкового) період раніше вносилися зміни, у графі 4 відображаються відповідні показники графи 5 останнього уточнюючого розрахунку, який подавався до декларації звітного (податкового) періоду, що виправляється. У графі 5 уточнюючого розрахунку відображаються відповідні показники з урахуванням виправлення. У графі 6 відображається сума помилки (абсолютне значення).
Незалежно від того вплинула, чи ні така помилка на вартісні показники декларації, уточнюючі додатки 3 та/або 4 повинні містити уточнені показники, які є правильними.
Таку відповідь надали податківці у ЗІР, категорія 101.23.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!