Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Помилки при стягненні військового збору планується усунути

September 12, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект від 09.09.14 р. № 5047 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо усунення неузгодженостей при стягненні військового збору”.
Законопроектом пропонується конкретизувати об’єкт оподаткування військового збору, під яким розуміються доходи з джерелом виплати з України у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат і винагород, у тому числі за цивільно-правовими договорами, які включаються до фонду оплати праці.
На данний момент до об’єкта оподаткування військовим збором можуть бути віднесені будь-які виплати згідно з цивільно-правовими договорами, не обмежуючись виплатами в рамках трудових правовідносин та іншими компенсаційними та прирівняними до них виплат згідно з цивільно-правовими договорами.
Також пропонується звільнити з-під об’єкта оподаткування військового збору будь-які доходи, отримані фізособами, які мають податкову адресу на тимчасово окупованій території АР Крим або на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО. Необхідно відзначити, що утримання та перерахування до держбюджету вказаного загальнодержавного збору є неможливим через відсутність казначейського обслуговування з боку компетентних органів України на відповідних територіях.
Окрім того пропонується визначити, що базою оподаткування військовим збором є загальна сума нарахованого доходу зменшена на суму ЄСВ.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Які доходи за цивільно-правовими договорами підлягають оподаткуванню військовим збором?
Все про військовий збір! Порада від експерта редакції
Штрафи за несплату військового збору не застосовуються у разі затримки з відкриттям рахунків

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!