Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Органам місцевого самоврядування на замітку!

March 3, 2016

Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затверджений наказом Мінфіну України від 23.08.12 р. № 938 (далі — Порядок № 938), збагатився черговими правками.

Серед найяскравіших:

1. Якщо місцева рада перевела власні надходження підпорядкованих бюджетних установ на банківське обслуговування, такі надходження орган Казначейства перераховуватиме на банківський рахунок розпорядника наступного робочого дня. Для цього, до слова, установа повинна подати казначеям відповідне платіжне доручення.

2. У місцевих фінуправлінь та головних розпорядників побільшає звітності:  окремо доведеться звітувати про кошти бюджету розвитку, переведені на банківське обслуговування. Для цього необхідно щомісяця впродовж перших трьох робочих днів надсилати до органу Казначейства на папері та в електронній формі зведену за місяць інформацію про розподіл коштів бюджету розвитку між:

— головними розпорядниками — про такий розподіл звітуватиме фінуправління;

— розпорядниками нижчого рівня та одержувачами бюджетних коштів — цю інформацію готуватиме головний розпорядник.

Так само про надходження та використання коштів на банківських рахунках доведеться звітувати й розпорядникам. Форми звітних таблиць уміщено в свіженьких додатках 20—22 до Порядку № 938.

3. Одночасно місцеві фінуправління муситимуть щомісяця звітувати про залишки коштів місцевого бюджету на банківських рахунках. Інформацію на папері та в електронному вигляді потрібно подавати протягом перших трьох робочих днів нового місяця. Форму таблиці наведено у свіжоспеченому додатку 34 до Порядку № 938.

4. Кошти спецфонду місцевого бюджету казначеї перераховуватимуть головним розпорядникам у день одержання відповідного розпорядження місцевого фінуправління. Звісно, якщо таке розпорядження надійшло впродовж операційного дня. Розпорядження, отримані після закінчення операційного дня, казначеї виконуватимуть наступного робочого дня.

Наказ Мінфіну України «Про затвердження Змін до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів» від 29.01.16 р. № 23. Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Organam-mestnogo-samoupravleniya-na-zametku.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!