Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Опубліковано Закон про спрощення торгівлі б/в авто

May 16, 2016

12 травня у газеті "Голос України" від 13.05.16 р. № 87 опубліковано Закон від 12.04.16 р. № 1084-VIII щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів (у тому числі транспортних засобів) (законопроект № 3046-д).
Його метою є сприяння розвитку ринку вживаних товарів в Україні, зокрема автомобільного, виведення його з тіні, забезпечення прозорих, конкурентних, а головне прибуткових умов ведення бізнесу офіційними підприємствами автомобільної галузі та забезпечення стабільних додаткових надходжень до Державного бюджету.
Так, передбачається приведення законодавства у сфері оподаткування операцій з вживаними товарами до норм країн Європейського Союзу. Зокрема:
- виключення поняття однорідності для цілей статті 189 ПКУ;
- запровадження справедливого застосування ПДВ до операцій на ринку вживаних товарів (зокрема вживаних транспортних засобів), що полягає в оподаткуванні маржинального доходу, тобто різниці між ціною продажу та документально підтвердженою ціною придбання вживаного товару.
- розширення кола суб’єктів, що можуть залучатися до операцій купівлі-продажу вживаних товарів із застосуванням спеціального правила визначення бази оподаткування відповідно до Податкового кодексу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Opublikovan-Zakon-ob-uproshhenii-torgovli-bu-avto.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!