Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначено порядок вилучення і повернення транспорту підприємств

June 24, 2015

Внесено зміни до Положення про військово-транспортний обов`язок.
Це Положення визначає порядок виконання військово-транспортного обов`язку для задоволення потреб ЗСУ, інших утворених відповідно до законів військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення, Держспецзв`язку та Держспецтрансслужби (далі - військові формування) на особливий період транспортними засобами і технікою усіх типів і марок вітчизняного та іноземного виробництва, їх повернення під час демобілізації та компенсації шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації.
Дія затвердженого Положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян - власників транспортних засобів.
При цьому дія Положення не поширюється на дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, представництва іноземних та міжнародних організацій, іноземців та осіб без громадянства.
Від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв`язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань за наявності укладеного з Міноборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їх транспортні засоби і техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань. Від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися також підприємства, установи та організації, у яких є висока суспільна потреба. Перелік таких підприємств затверджується Кабміном за поданням Міноборони.
Повернення підприємствам, установам та організаціям транспортних засобів і техніки здійснюється протягом 30 календарних днів з дати оголошення демобілізації через військові комісаріати, які здійснили таке залучення.
Компенсація шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації, здійснюється за рахунок коштів держбюджету протягом 5 наступних бюджетних періодів після оголошення демобілізації та повернення транспортних засобів і техніки підприємствам, установам та організаціям.
Для отримання компенсації шкоди керівник підприємства, установи та організації, звертається до військового комісаріату за місцем їх залучення із заявою, до якої додаються акт приймання-передачі, акт про повернення під час демобілізації транспортних засобів і техніки і висновок експерта (експертне дослідження) або звіт про оцінку майна (акт оцінки майна).
У заяві зазначаються: повне найменування підприємства, установи та організації; місцезнаходження; реєстраційний номер облікової картки платника податків; реквізити банківського рахунка.
Військовий комісаріат розглядає заяву протягом 10 робочих днів з дати її подання.

Постанова КМУ від 17.06.15 р. № 405 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!