Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначаємо середньозважений показник рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення

July 12, 2017

Постановою КМУ від 29.03.17 р. № 191 затверджено порядок визначення середньозваженого значення показника рентабельності для зіставної юрособи для цілей трансфертного ціноутворення.
Розрахунок фінансових показників (показників рентабельності), які використовуються для розрахунку середньозваженого значення зіставної юридичної особи, здійснюється відповідно до пп. 39.3.2.5 ПК.
Для визначення середньозваженого значення показника рентабельності зіставної юрособи використовуються дані бухобліку та фінзвітності, відображені за НП(С)БО або МСФЗ.
Середньозважене значення показника рентабельності для зіставної юрособи визначається як відношення сум відповідних даних бухобліку та фінзвітності за декілька податкових періодів (років) за формулою
Rcp = (SPn : SDn) х 100,
де Rcp – середньозважене значення показника рентабельності для зіставної юрособи;
Pn – значення даних бухобліку та фінзвітності n-ого податкового періоду (року), що відображаються у чисельнику формули, за якою розраховується відповідний показник рентабельності зіставної юрособи згідно з пп. 39.3.2.5 ПК;
Dn – значення даних бухобліку та фінзвітності n-го податкового періоду (року), що відображаються у знаменнику формули, за якою розраховується відповідний показник рентабельності зіставної юрособи згідно з пп. 39.3.2.5 ПК.
У випадку відсутності окремих даних бухобліку та фінзвітності, які необхідні для розрахунку показника рентабельності окремого податкового періоду (року) зіставної юрособи, показники бухобліку та фінзвітності такого періоду (року) не використовуються при розрахунку середньозваженого значення показника рентабельності такої особи.

Лист ДФС від 26.05.17 р. № 13539/7/99-99-15-02-01-17.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!