Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначено розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги

July 17, 2015

Затверджено розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення.
Розрахунок розмірів штрафів здійснюється відповідно до нарахованого розміру ліцензійного збору ліцензіату за видачу ліцензії, не враховуючи умов (зменшення/збільшення), що діє на момент прийняття Національною радою з питань телебачення і радіомовлення рішення про накладення штрафу, і складає:
- 15 % - за вчинення ліцензіатом порушень, передбачених абз. 2 - 6 ч. 2 ст. 6 Закону "Про телебачення і радіомовлення" (далі – Закон);
- 10 % - за вчинення ліцензіатом порушень, передбачених абз. 7 - 12 ч. 2, ч. 3 ст. 6 Закону;
- 5 % - за порушення інших норм Закону або умов ліцензії.
У разі якщо ліцензіат має декілька ліцензій на мовлення з різними способами розповсюдження телерадіопрограм, з однаковою програмною концепцією мовлення, розмір штрафу встановлюється з найбільшого нарахованого розміру ліцензійного збору.
У разі якщо один ліцензіат має декілька ліцензій з однаковими способами розповсюдження телерадіопрограм, з однаковою програмною концепцією мовлення на різні території мовлення, розмір штрафу встановлюється шляхом складання сум штрафів, що будуть нараховані за відповідні порушення.

Рішення Нацтелерадіо від 11.06.15 р. № 743 набуде чинності після погодження розмірів штрафів КМУ, але не раніше дня його офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 17.07.15 р. № 54.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!