Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначені повноваження органів доходів та зборів у сфері адміністрування ЄСВ

August 12, 2013

У зв’язку з проведенням адміністративної реформи внесено зміни до ПК, МКУ та до деяких законодавчих актів України.
Визначено функції та повноваження контролюючих органів, якими є органи доходів та зборів, утворені замість податкових та митних органів.
Крім того, встановлені особливості проходження державної служби в таких органах. Зокрема, посадовим особам таких органів присвоюються такі спеціальні звання: державні радники, радники та інспектори податкової та митної справи відповідного рангу.
Також внесено зміни більш ніж до 100 законодавчих актів України, якими передбачається участь у правовідносинах податкових та митних органів. У т. ч. у зв’язку із покладенням функцій адміністрування єдиного внеску на органи Міндоходів внесено зміни до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування».
Так, облік визначених категорій платників єдиного внеску ведеться в порядку, встановленому Міндоходів, за погодженням з ПФУ та фондами загальнообов`язкового державного соціального страхування, а щодо учасників накопичувальної пенсійної системи - з Нацкомфінпослуг, Мінсоцполітики та ПФУ. Органи доходів і зборів повідомляють ПФУ про взяття на облік платників єдиного внеску із зазначенням органу доходів і зборів, в якому взято на облік платника.
Зняття з обліку платників єдиного внеску здійснюється органами доходів і зборів на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, або за їхньою заявою (для платників, на яких не поширюється дія Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців») після проведення передбачених законодавством перевірок платників, звірення розрахунків та проведення остаточного розрахунку.
Втратив чинність Закон «Про Дисциплінарний статут митної служби України».

Закони України від 04.07.13 р. № 404-VII, 405-VII, 406-VII набули чинності з 11.08.13 р. («Голос України» від 10.08.13 р. № 148), крім змін про встановлення співвідношення спеціальних звань посадових осіб контролюючих органів з рангами державних службовців, які набудуть чинності одночасно з Законом «Про державну службу».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!