Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначення податкового періоду при переході із спрощеної системи на загальну

November 7, 2016

ДФС у листі від 28.10.16 р. № 23086/10/26-15-12-05-11 розглянуло питання щодо оподаткування операцій з відвантаження товарів під час перебування на спрощеній системі оподаткування у разі їх оплати при переході на загальну систему оподаткування та у разі отримання оплати за товари на спрощеній системі оподаткування та відвантаження таких товарів під час перебування на загальній системі оподаткування; визначення податкового періоду при переході із спрощеної системи оподаткування на загальну.
Об’єктом обкладення податком на прибуток є прибуток, який визначається шляхом коригування бухгалтерського фінрезультату до оподаткування на різниці, передбачені р. III Податкового кодекса.
Так, не передбачено коригування фінрезультату до оподаткування на різниці за операціями з відвантаження товарів під час перебування на спрощеній системі оподаткування в разі їх оплати при переході на загальну систему оподаткування та у випадку отримання оплати за товари на спрощеній системі оподаткування та відвантаження таких товарів під час перебування на загальній системі оподаткування.
Окрім того, у разі переходу на загальну систему оподаткування протягом поточного року — звітний (податковий) період розпочинається з першого числа місяця звітного кварталу, у якому платник переходить на загальну систему, та закінчується 31 грудня такого року.
Отже, платник податку, який, починаючи з IIІ кварталу 2016 року (із 01.07.2016 р.) перебуває на загальній системі оподаткування, а в І півріччі 2016 року був на спрощеній системі оподаткування, зобов’язаний подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2016 рік, у якій урахувати фінрезультат до оподаткування починаючи з 01.07.2016 р. по 31.12.2016 р.
Зважаючи на особливості визначення об’єкта обкладення податком на прибуток, такий суб’єкт господарювання разом із декларацією з податку на прибуток підприємств повинен подати фінансову звітність за I півріччя 2016 року та 2016 рік.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Opredelenie-nalogovogo-perioda-pri-perexode-s-uproshhennoj-sistemy-na-obshhuyu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!