Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначено процедуру видачі сертифіката з перевезення товару EUR.1

December 15, 2014

Затверджено Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (далі - Угода).

Зокрема, визначено, що сертифікат видається у разі, якщо його потрібно пред`явити як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених в Угоді, при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Сертифікат видається посадовою особою митниці під час здійснення експорту товару або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою.

Для отримання сертифіката експортер повинен пред`явити митниці:

- заяву, що містить декларацію від експортера (далі - заява), за формою, визначеною у додатку III, для видачі сертифіката;

- заповнений відповідно до вимог Угоди бланк сертифіката (оригінал сертифіката, дві паперові копії сертифіката та його електронну копію у разі заповнення сертифіката машинописом);

- документи, що підтверджують преференційне походження товарів відповідно до вимог Протоколу 1 "Щодо визначення концепції "Походження товарів" і методів адміністративного співробітництва" до Угоди, у разі, якщо це перша поставка таких товарів до країн ЄС.

Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката приймається протягом 3 робочих днів з дня, що настає після реєстрації заяви у митниці, разом з вищезазначеними документами.

Сертифікат також  може бути виданий після експорту відповідної партії товарів, якщо експортер разом із вищезазначеними документами додатково надає митниці документи про те, що сертифікат:

- не був виданий на момент здійснення експорту товару через помилки чи ненавмисний недогляд або через особливі обставини, або

- виданий, але не прийнятий з технічних причин митними органами країни імпорту.

Наказ Мінфіну від 18.11.14 р. № 1142 набуде чинності з дня набрання чинності Угодою, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Новини за темою:

Процедура заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!