Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Визначено порядок надання ДФС інформації для справляння плати за землю та єдиного податку

July 29, 2015

КМУ уточнено механізм інформаційного обміну між органами виконавчої влади та ДФС щодо платників податків та об’єктів оподаткування (пов’язаних із оподаткуванням) для забезпечення ведення їх обліку, а також обчислення та справляння податків і зборів, зокрема в частині отримання фіскальними органами інформації, необхідної для обчислення і справляння плати за землю та єдиного податку четвертої групи.
Установлено, що відповідні органи, які ведуть облік або реєстрацію рухомого майна та інших активів, що є об’єктом оподаткування, подають щомісяця до 10-го числа органам ДФС інформацію про власників та/або користувачів майна та активів, розміщених на відповідній території, а також про транспортні засоби, зареєстровані в зазначених органах. Зокрема, Держгеокадастр та Мін’юст подають щомісяця, а також на запит територіального органу ДФС за місцезнаходженням земельної ділянки/ДФС інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю та єдиного податку четвертої групи.
Держгеокадастр подає інформацію про:
·          земельні ділянки, у тому числі про кадастровий номер, дату реєстрації у Держземкадастрі, площу, цільове призначення, місце розташування, дату та значення нормативної грошової оцінки, частку кожного із співвласників земельної ділянки (у разі якщо земельна ділянка перебуває у спільній частковій власності);
·          землевласників або землекористувачів (у т. ч. найменування та місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові та місце проживання).
Аналогічну інформацію подає й Мін’юст (за наявності її в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно). Крім того, Мін’юст повідомляє про назву, номер та дату правовстановного документа, дату державної реєстрації речового права, а також про об’єкти незавершеного будівництва.
Подання інформації ДФС та/або її територіальним органам здійснюється на безоплатній основі в електронній формі. Також порядком відтепер передбачено, що інформацію про державну реєстрацію прав на земельні ділянки, які зареєстрованj до 01.01.13 р., надає Держгеокадастр, а щодо прав, зареєстрованих після 01.01.13 р., – Мін’юст.

Постанова КМУ від 08.07.15 р. № 480 набула чинності з 21.07.15 р. («Офіційний вісник України» від 21.07.15 р. № 55).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!