Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оплата простою на підприємствах зони АТО: роз’яснює Мінсоцполітики

August 27, 2014

Час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).
Разом з тим неможливість повернення працівника на підприємство, яке знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції, на думку Мінсоцполітики, не є простоєм.
Тому з метою врегулювання на законодавчому рівні питань збереження трудових відносин та надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичних операцій Мінсоцполітики розробило проект Закону України "Про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки", яким пропонується надавати працівникам відпустку без збереження заробітної плати на весь період проведення антитерористичної операції.
Прийняття зазначеного проекту сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахуванню періоду їх відсутності на роботі у зв`язку з проведенням антитерористичної операції до стажу роботи та дасть змогу таким працівникам вжити заходів для збереження їх життя і здоров`я без ризику втрати роботи.

Лист Мінсоцполітики від 11.08.14 р. № 8946/0/14-14/13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!