Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операція з надання та тримання послуг з оренди майна підтверджується не лише договором

September 7, 2016

Мінфін у листі від 30.05.16 р. № 31-11410-09-10/15182 зауважив, що для підтвердження господарської операції з надання та отримання послуг з оренди майна протягом звітного періоду договору про оренду недостатньо. Необхідно скласти окремий первинний документ.
Як правило, таким первинним документом є Акт виконаних робіт (послуг), який є підставою для розрахунків, порядок яких визначається договором про оренду, та підписується посадовими особами орендодавця та орендаря.
Якщо умовами договору про оренду встановлено окремий первинний документ, який є підтвердженням для розрахунків з надання послуг (оренди майна), то складається первинний документ, визначений таким договором. Первинний документ про передачу майна в оренду складається після укладання відповідної угоди при фактичній передачі об'єкта оренди від орендодавця до орендаря.
Якщо ж первинний документ підтверджує факт користування об'єктом оренди орендарем протягом певного періоду, то в ньому має зазначатися вартість відповідної послуги (надання майна в оренду) протягом цього періоду. Датою складання такого первинного документа є, відповідно, дата його підписання.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Operaciya-po-predostavleniyu-i-polucheniyu-uslug-po-arende-imushhestva-podtverzhdaetsya-ne-tolko-dogovorom.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!