Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операція по виправленню помилки в ІПН покупця відображенню у ПДВ-декларації не підлягає

July 5, 2016

Яким чином у податковій звітності з ПДВ відображається операція, пов’язана з виправленням помилки в індивідуальному податковому номері покупця шляхом складання розрахунку коригування до податкової накладної та другої податкової накладної?

Податківці у ЗІР, категорія 101.20 повідомили наступне. Відображенню у податковій звітності з ПДВ підлягають податкові зобов’язання, визначені на дату складання податкової накладної з «невірним» індивідуальним податковим номером (далі – ІПН). Розрахунок коригування та друга податкова накладна не впливають на визначене податкове зобов’язання, тому операція, пов’язана з виправленням помилки в ІПН покупця, відображенню у податковій звітності з ПДВ не підлягає.
Виявлення розбіжностей даних податкової декларації та даних ЄРПН є підставою для проведення контролюючими органами документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг (п. 201.10 ст. 201 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Operaciya-po-ispravleniyu-oshibki-v-INN-pokupatelya-otrazheniyu-v-NDS-deklaracii-ne-podlezhit.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!