Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операції з ЦП, які знаходяться в обігу за межами України

August 13, 2013

З метою забезпечення обслуговування операцій з ЦП українських емітентів, які розміщені та/або знаходяться в обігу за межами України, затверджені зміни до Положення про депозитарну діяльність.
Порядок обліку ЦП в іноземній депозитарній установі та підтвердження прав власності на ЦП українських емітентів, щодо яких видано дозвіл на розміщення та/або обіг їх за межами України та які обліковуються на рахунку у ЦП іноземної депозитарної установи в Національному депозитарії України (далі – Національний депозитарій), встановлюється законодавством країни іноземної депозитарної установи.
Відкриття рахунку в ЦП депоненту або клієнту, у т. ч. іноземній депозитарній установі в Національному депозитарії, здійснюється після укладання відповідного договору. Для відкриття такого рахунку іноземна депозитарна установа має подати заяву та відповідні документи.
Національний депозитарій після отримання копії рішення НКЦПФР про видачу дозволу на обіг ЦП українського емітента за межами України за розпорядженням клієнта-зберігача та іноземної депозитарної установи на переказ ЦП українського емітента з рахунку цього зберігача на рахунок у ЦП іноземної депозитарної установи в Національному депозитарії здійснює такий переказ лише у кількості ЦП відповідного випуску, що не призведе до перевищення їх загальної кількості на рахунках у ЦП усіх іноземних депозитарних установ.
Депозитарії та зберігачі ЦП повинні привести свої внутрішні документи у відповідність до цих змін протягом 3 місяців від дати набрання чинності цим рішенням.

Рішення НКЦПФР від 20.06.13 р. № 1100 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 16.08.13 р. № 60).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!