Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Схвалено законопроект про енергетичну ефективність будівель

July 2, 2016

30 червня 2016 року Урядовий комітет з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку під головуванням Віце-прем'єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе схвалив проект Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».
Законопроект розроблено Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік та зобов’язань за договором про заснування Енергетичного співтовариства.
Так, у законопроекті визначено:
- основні засади державної політики у сфері енергетичної ефективності будівель;
- порядок та умови визначення енергетичної ефективності будівель, встановлення мінімальних вимог до неї;
- механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування заходів із підвищення рівня енергетичної ефективності будівель;
- особливості розроблення національних планів щодо збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії.
Також проектом Закону передбачено створення відкритих баз даних, а саме: сертифікатів та виконавців сертифікації енергетичної ефективності будівель, а  також звітів про результати обстеження систем опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування будівель.
Реалізація норм законопроекту дозволить громадянам, бюджетним установам та підприємцям значно заощаджувати на оплаті за спожиті енергетичні ресурси та комунальні послуги, що сприятиме підвищенню енергетичної незалежності держави. 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Sxvaleno-vazhlivij-dlya-Ukraini-zakonoproekt-pro-energetichnu-efektivnist-budivel

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!