Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оцінка головних бухгалтерів бюджетних установ: найактуальніші запитання

March 21, 2014

Другий рік поспіль відповідно до норм Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затвердженого наказом Мінфіну від 01.12.11 р. № 1537 (далі — Порядок № 1537), проводиться оцінка діяльності головного бухгалтера, яка включає в себе внутрішнє та зовнішнє оцінювання і здійснюється до 1 травня. Редакція журналу «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» сьогодні відповідає на найбільш актуальні питання своїх читачів.
Чи потрібно оцінювати повноваження спеціаліста, який сам виконує обов’язки бухгалтерської служби?
Так, потрібно. Відповідно до п. 2 Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою КМУ від 26.01.11 р. № 59, якщо в бюджетній установі обсяг, характер та складність бухгалтерської роботи незначні, бухгалтерська служба не створюється, а її обов’язки покладаються на спеціаліста. Також на такого спеціаліста поширюються вимоги до головного бухгалтера бюджетної установи. Отже, і оцінюватись він повинен нарівні з головним бухгалтером.
Головного спеціаліста бухгалтерської служби з 01.03.13 р. переведено на посаду головного бухгалтера установи. Чи підлягає його діяльність оцінці?
Ні, його діяльність оцінці не підлягає, оскільки в оцінюваному періоді (2013 році) на посаді головного бухгалтера він працював менше року.

Відповідь на інші запитання, що виникають при проведенні оцінки бухгалтерів див. у «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 12, який виходить з друку 24.03.14 р. 


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!