Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи обов`язкові видача авансу та звітування про витрати у відрядженні?

July 24, 2013

Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон бюджетні підприємства перед направленням працівників у відрядження обов`язково мають видати їм аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, найм житлового приміщення і добові витрати.
Для небюджетних підприємств такого обов`язку законодавством не встановлено, проте відповідно до КЗпП підприємство має відшкодувати понесені працівником у відрядженні витрати, які він може нести за рахунок власних коштів. Підприємства можуть закріпити обов`язок видавати аванс у власному положенні про відрядження або у наказах про відрядження.
При цьому, незалежно від того, видавався аванс на відрядження, чи витрати під час відрядження здійснювались за власні кошти, працівник підприємства зобов`язаний подати звіт про використані кошти, видані на відрядження або під звіт, та документи, що підтверджують вартість понесених витрат. Крім того, якщо під час службових відряджень особа отримала готівку із застосуванням платіжних карток, вона подає звіт про використання виданих на відрядження коштів і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення 3-го банківського дня після завершення відрядження.

Лист Міндоходів від 03.07.13 р. № 6091/6/99-99-22-02-04-15/169.

 

Новини за темою:

Держслужбовцям скоротили добові в інвалюті

Чи оплатять відрядження у вихідний?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!