Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса: порядок і правила

August 28, 2015

Затверджено Порядок і правила, що визначають механізм проведення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності приватних нотаріусів під час вчинення ними нотаріальних дій та здійснення функцій держреєстратора прав на нерухоме майно відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” (далі — обов’язкове страхування).
Предметом договору обов’язкового страхування є майнові інтереси, які не суперечать закону і пов’язані з обов’язком страхувальника відшкодувати шкоду, заподіяну третім особам внаслідок вчинення нотаріальних дій та/або здійснення функцій держреєстратора прав на нерухоме майно або недбалості страхувальника.
Також визначено страхові ризики і страхові випадки, винятки із страхових випадків, розміри страхових сум і страхових тарифів, визначення та виплата страхового відшкодування, тощо.
Зокрема, страхова сума встановлюється за згодою сторін, але не може бути меншою, ніж 1000 мінімальних розмірів заробітної плати.
Максимальний розмір страхового тарифу з розрахунку на один рік страхування становить:
- 0,3 % страхової суми, якщо договором обов’язкового страхування не передбачається встановлення франшизи;
- 0,1 % страхової суми, якщо договором обов’язкового страхування передбачається встановлення франшизи.
Розмір франшизи (частини збитків, що не відшкодовується страховиком) визначається за згодою сторін у договорі обов’язкового страхування, але не може перевищувати 5 % розміру страхової суми.

Постанова КМУ від 19.08.15 р. № 624 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!