Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи зобов’язаний мобілізований підприємець подавати звітність з ПДВ

April 21, 2015

Відповідно до вимог Закону України від 25.03.92 р. № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період не припиняється реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.
Разом з тим, з 8 червня 2014 року набрав чинності Закон України від 20.05.14 р. № 1275-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» (далі - Закон № 1275), згідно з яким тимчасово мобілізовані на військову службу підприємці і самозайняті особи звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО або єдиного податку, а також єдиного внеску за себе на весь період такої служби. Ці норми застосовуються з першого дня мобілізації і протягом всього періоду мобілізації.
Таким чином, Законом № 1275 фізичну особу-підприємця – платника ПДВ не звільнено від обов’язку нарахування, сплати ПДВ та подання звітності з ПДВ.
Разом з цим п. 49.2 ст. 49 ПК передбачено, що за звітний період, в якому не виникають об’єкти оподаткування, або при відсутності показників, які підлягають декларуванню, податкова звітність не подається.
Відтак, фізична особа-підприємець – платник ПДВ, мобілізований до Збройних сил України, за звітні періоди, в яких відсутні операції з постачання або придбання товарів/послуг та відсутні інші показники, які підлягають декларуванню, не зобов’язаний подавати податкову звітність з ПДВ.

За матеріалами офіційного порталу ГУ ДФС у Тернопільській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!