Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Громадські роботи можна замінити штрафом

November 14, 2013

Глава держави підписав Закон України від 24.10.13 р. № 656-VІІ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питань, що унеможливлюють виконання адміністративних стягнень».

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України.

Зокрема, документом передбачається, що у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді), невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом.
Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розмір штрафу в зазначеному випадку визначається із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян.
Заміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливість застосування штрафу, з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює п`яти годинам громадських робіт, але на строк не більш як п`ятнадцять діб.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!