Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Загальнообов`язкове медстрахування може бути введено з 2018 року

August 30, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4981-2 "Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування в Україні".
Документ передбачає впровадження в Україні загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування з 1 січня 2018 року.
Проектом пропонується формувати кошти на медичне забезпечення населення за рахунок цільових страхових внесків з доходів у Фонді загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування (Фонд виступить страховиком в системі).
При цьому страхові платежі будуть встановлюватися Верховною Радою за поданням Кабінету Міністрів, щорічно в законі про держбюджет на відповідний рік, і нараховуватися щомісячно виключно в грошовій формі, шляхом переведення на поточні рахунки фонду.
За цією системою страхуванню підлягають всі громадяни України, зокрема, безробітні, непрацюючі пенсіонери, інваліди, діти до 16 років. Вони будуть отримувати безкоштовно, за рахунок коштів, акумульованих у системі, медичну допомогу та медичні послуги в закладах охорони здоров'я в разі настання страхового випадку на умовах і в обсязі, визначених програмою загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування. Кожен застрахований отримає страхове свідоцтво на підтвердження укладення відповідного договору.
Згідно із законопроектом, установи охорони здоров'я можуть бути суб'єктами запропонованої системи і отримувати оплату за надані медпослуги за рахунок страхових виплат по загальнообов'язковому страхуванню після проходження акредитації в Міністерстві охорони здоров'я і укладення відповідного договору з Фондом.
Документ також передбачає право вимоги Фонду загальнообов'язкового медстрахування до осіб, відповідальних за заподіяння шкоди здоров'ю застрахованих, і до осіб, які повинні компенсувати такі витрати, відповідно до законодавства - в межах здійснених страхових виплат.
Впровадження загальнообов'язкового медичного страхування сприятиме розвитку конкуренції між медичними установами.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Obshheobyazatelnoe-medstraxovanie-mozhet-byt-vvedeno-s-2018-goda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!