Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Освіта фахівців ринку ЦП: нові вимоги до навчальних закладів

March 12, 2013

Внесені зміни до Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку. 
Тепер для укладення договору про співробітництво або внесення доповнень до діючого договору навчальний заклад подає до НКЦПФР додатково до списку викладачів, які залучаються до проведення занять, також і реквізити договорів, які засвідчують відносини між навчальними закладами та викладачами, та інформацію про проходження стажування на базі Навчально-методичного центру. 
А з 1 вересня 2014 року список таких документів буде доповнений ще й списком навчальних посібників, рекомендованих МОНмолодьспортом або НКЦПФР, які розкривають тематику відповідних спеціалізацій підготовки фахівців ринку ЦП. 
При цьому, актуалізована інформація щодо списку викладачів, які залучатимуться до проведення занять протягом наступного навчального року, повинна надаватися навчальним закладом до НКЦПФР щороку у термін до 1 вересня. 
Кожний навчальний заклад повинен оприлюднювати на власному веб-сайті таку інформацію:

  • план-графік проведення навчання фахівців;
  • розклад навчання;
  • навчальні програми із зазначенням викладачів з кожної теми, перелік актів законодавства, необхідних для вивчення відповідних навчальних програм.

Також має забезпечуватися доступ слухачів до власного бібліотечного фонду, який повинен включати в себе літературу з питань функціонування і розвитку фондового ринку та навчальні посібники відповідно до типових навчальних програм, а з 1 вересня 2014 року кожному слухачу має видаватися збірник чинних редакцій актів законодавства, необхідних для вивчення відповідних навчальних програм. 
Крім того, визначено, що фахівець має право скласти кваліфікаційний іспит протягом 1 року з дати отримання свідоцтва про навчання з відповідної спеціалізації.

Рішення НКЦПФР від 22.01.13 р. № 61 набуло чинності з 05.03.13 р., за винятком окремих положень, які наберуть чинності з 01.09.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!