Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Узагальнююча консультація щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток

November 29, 2013

Міндоходів затверджено Узагальнюючу податкову консультацію з окремих питань щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

Зокрема відзначено, що оскільки авансові внески вважаються узгодженими грошовими зобов`язаннями, за їх несплату або несвоєчасну сплату платники несуть відповідальність, передбачену статтею 126 Податкового кодексу.

Так, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом визначених строків, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

– 10 відсотків погашеної суми податкового боргу – при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов`язання;

– 20 відсотків погашеної суми податкового боргу – при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов`язання.

Крім цього, на суму податкового боргу нараховується пеня за кожний день прострочення з розрахунку 120 % річних облікової ставки Нацбанку (пп. 129.1.1 Податкового кодексу).

Наказ Міндоходів від 22.11.13 р. № 698 набув чинності з дня прийняття.

 

Новини за темою:

Податок на прибуток підприємств у запитаннях та відповідях

Як скоригувати авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів?

Хто не сплачує аванси з податку на прибуток

Відмова від сплати авансових внесків: без проблем не обійшлося
[d979]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!