Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено розміри штрафів в сфері телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги

December 14, 2015

Затверджено розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення.
Так, розрахунок розмірів штрафів здійснюється відповідно до нарахованого розміру ліцензійного збору ліцензіату за видачу ліцензії, не враховуючи умов (зменшення/збільшення), що діє на момент прийняття Нацтелерадіо рішення про накладення штрафу, і складає:
1) для телерадіоорганізацій:
- 25 % - за вчинення порушень, передбачених абз. 2-5 ч. 2 ст. 6 Закону "Про телебачення і радіомовлення" (далі - Закон);
- 10 % - за вчинення порушень, передбачених абз. 8-13 ч. 2 ст. 6 Закону;
- 5 % - за порушення інших норм цього Закону або умов ліцензії.
2) для провайдерів програмної послуги:
- 25 % - за вчинення порушень, передбачених ч. 2 ст. 42 Закону;
- 10 % - за вчинення порушень, передбачених ч. 7-9 ст. 39 Закону;
- 5 % - за порушення інших норм цього Закону або умов ліцензії.
У разі якщо ліцензіат має декілька ліцензій на мовлення з різними способами розповсюдження телерадіопрограм, з однаковою програмною концепцією мовлення, розмір штрафу встановлюється з найбільшого нарахованого розміру ліцензійного збору.
У разі якщо один ліцензіат має декілька ліцензій з однаковими способами розповсюдження телерадіопрограм, з однаковою програмною концепцією мовлення на різні території мовлення, розмір штрафу встановлюється шляхом складання сум штрафів, що будуть нараховані за відповідні порушення.
Крім цього, визнано таким, що втратило чинність, рішення Нацтелерадіо від 11.06.15 р. № 743 "Про затвердження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення".

Рішення Нацтелерадіо від 08.10.15 р. № 1542 набуде чинності після погодження розмірів штрафів КМУ, але не раніше дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!