Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено Ліцензійні умови провадження госпдіяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини

April 14, 2016

Уряд прийняв постанову від 02.03.16 р. № 286 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затвердженим Міністерством охорони здоров’я".
Постанова скорочує перелік документів, які подаються до заяви про отримання ліцензії.
Документом спрощуються вимоги до провадження господарської діяльності банків пуповинної крові.
Зокрема:
- вилучено норму щодо проведення лабораторних досліджень лише одним суб'єктом, який отримав ліцензію на банк пуповинної крові, запропоновано в даному випадку залучати на зазначені дослідження третіх осіб, які мають в своїй структурі такі лабораторії;
- вилучено норму, яка передбачала мінімальну площу (500 кв. м) для провадження господарської діяльності банків пуповинної крові.
Постанова містить положення, які сприятимуть впровадженню європейських підходів у роботі ліцензіатів, передбачає можливість для розвитку медичної галузі, державно-приватного партнерства, приватного медичного сектору.
Водночас, документ дозволяє регулювати відносини між МОЗ України як органом ліцензування та суб'єктом господарювання незалежно від форми власності щодо одержання ліцензії, а також подальшого провадження господарської діяльності з банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини.
Належна оцінка відповідності осіб, які звертаються із заявами про одержання ліцензії, контролює якість медичної допомоги та сприяє забезпеченню прав пацієнтів на її одержання у необхідному обсязі і належної якості.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!