Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено методику оцінки майна

December 25, 2015

Методику оцінки майна, затверджену постановою КМУ від 10.12.03 р. № 1891 (далі – Методика), викладено у новій редакції. Оновлена Методика застосовується для проведення оцінки:
·          об’єктів права державної та комунальної власності, майна суб’єкта господарювання (далі – СГ) з державною (комунальною) часткою в статутному (складеному) капіталі, якщо такі об’єкти є об’єктами господарських, цивільних та інших правовідносин, крім їх оренди та концесії, а також відчуження майна згідно із Законом від 21.09.99 р. № 1075-XIV;
·          об’єктів, що повертаються у державну або комунальну власність (зокрема, за рішенням суду), для визначення розміру збитків, які завдали майнової шкоди державі, територіальній громаді або СГ, у разі встановлення фактів розкрадання, нестачі, знищення, псування майна.
За Методикою проводиться оцінка: об’єктів у матеріальній формі, у формі єдиних (цілісних) майнових комплексів (у т. ч. із земельними ділянками, на яких розташовані об’єкти), у нематеріальній формі (у т. ч. майнових прав інтелектуальної власності), а також визначається розмір статутного капіталу акціонерного товариства, пайового фонду колективного сільгосппідприємства, що утворюється у процесі приватизації (корпоратизації), та розмір збитків.
Акти оцінки майна та висновки про вартість майна, складені та затверджені згідно з попередньою редакцією Методики, є чинними протягом установленого для них строку дії.

Постанова КМУ від 25.11.15 р. № 1033 набула чинності з 22.12.15 р. («Урядовий кур’єр» від 22.12.15 р. № 239).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!