Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено форму податкової декларації про майновий стан і доходи

November 11, 2015

Мінфін затвердив:
- форму податкової декларації про майновий стан і доходи;
- Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.
Фізособа - платник податку подає декларацію за звітний податковий період в установлені ПК строки до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання фізособи, за яким вона береться на облік як платник податку у контролюючому органі).
Декларація подається до контролюючого органу в один із таких способів на вибір платника податку:
1) особисто платником податку або уповноваженою на це особою;
2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
3) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Декларації подаються за звітний (податковий) період, що дорівнює:
1) календарному року для платників ПДФО - до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV ПК;
2) календарному року для платників ПДФО - підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
3) календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).
Якщо останній день строку подання декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Наказ Мінфіну від 02.10.15 р. № 859 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 17.11.15 р. № 89.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!