Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено декларацію про майновий стан і доходи

July 20, 2017

Викладено в новій редакції форму Податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення цієї податкової декларації, затверджені наказом Мінфіну від 02.10.15 р. № 859.
Зокрема, розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» Декларації доповнено рядком 10.9.1, призначеним для відображення суми додаткового блага у вигляді прощеного (анульованого) боргу за іпотечним кредитом.
Крім того, розд. І «Доходи від провадження господарської діяльності» Розрахунку податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою (додаток Ф2 до Декларації), доповнено окремою графою для відображення амортизаційних відрахувань (у складі вартості документально підтверджених витрат, пов’язаних із госпдіяльністю), а також включено в додаток Ф2 окремий розділ — «Інформація щодо нарахованої амортизації».
Також розд. ІІІ «Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб/військового збору» додатка Ф2 доповнено окремими рядками для занесення сум ПДФО та військового збору, самостійно нарахованих платником податку протягом звітного (податкового) року за результатами останнього базового (звітного) періоду, у тому числі в разі припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця протягом звітного (податкового) року.
Фізособа – платник податку (фізособа-резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізособа-нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні) подає декларацію за звітний (податковий) період в установлені Податковим кодексом (далі – ПК) строки до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання фізичної особи, за яким вона береться на облік як платник податку у контролюючому органі).
Декларації відповідно до п. 49.18 ПК подаються за звітний (податковий) період, що дорівнює:
– календарному року для платників ПДФО – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПК;
– календарному року для платників ПДФО – підприємців – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
– календарному кварталу – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
Фізособи-підприємці подають річну декларацію у строк, визначений пп. 49.18.5 ПК, у якій, крім доходів від підприємницької діяльності, мають зазначатися інші доходи із джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Наказ Мінфіну від 06.06.17 р. № 556 набуде чинності з 31.12.17 р. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 25.07.17 р. № 58.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!