Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено порядок проведення НБУ операцій регулювання ліквідності банків

November 19, 2015

Затверджено Технічний порядок проведення НБУ операцій за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи.
Цей Технічний порядок розроблено відповідно до Положення про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи з метою врегулювання взаємодії підрозділів НБУ і банків України під час виконання операцій з регулювання ліквідності банків, термінів їх виконання та супровідних документів.
Цей Технічний порядок регламентує проведення НБУ таких операцій:
1) з рефінансування (кредитів овернайт, кредитів рефінансування);
2) прямого репо;
3) з власними борговими зобов'язаннями;
4) з державними облігаціями України.

Постанова НБУ від 12.11.15 р. № 783 набуде чинності з 01.12.15 р.

Банки, які з 01 грудня 2015 року планують брати участь у проведенні операцій за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи, мають укласти з НБУ (відповідними структурними підрозділами центрального апарату НБУ) генеральні кредитні договори, генеральні договори репо та генеральні договори за операціями з розміщення депозитних сертифікатів НБУ.

За генеральними договорами, укладеними відповідно до Положення про регулювання НБУ ліквідності банків України та Технічного порядку проведення НБУ операцій з банками, з набранням чинності Постанов НБУ від 17.09.15 р. № 615 та від 12.11.15 р. № 783 операції з надання кредитів овернайт та операції з розміщення депозитних сертифікатів НБУ проводитися не будуть.

Генеральні договори, кредитні договори, договори застави та інші договори, за якими оформлені взаємовідносини між НБУ та банками, діють до повного виконання сторонами своїх зобов'язань. Після повного виконання сторонами зобов'язань за зазначеними вище генеральними договорами, НБУ пропонує розірвати такі договори шляхом надсилання банками письмових пропозицій на адресу НБУ.

Лист НБУ від 16.11.15 р. № 40-02005/88301.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!