Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено порядок підвищення кваліфікації адвокатів

March 23, 2016

Якщо адвокат призупинив свою роботу на термін більше року, він зобов'язаний пройти курси підвищення кваліфікації.
Рада адвокатів України дозволив адвокатам, які не встигли протягом 3 років набрати 30 балів для отримання свідоцтва про підвищення кваліфікації, добрати їх до 1 червня 2016 г. Вища школа адвокатури повинна розробити для таких адвокатів відповідні програми спецкурсів.
Це передбачено рішенням САУ від 26 лютого 2016 року № 67. Цим рішенням також внесено зміни до Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, зокрема, в новій редакції затверджено додаток до Порядку «Діяльність, яка зараховується як підвищення кваліфікації адвокатів».
Змінами також визначено, що на адвокатів, право на заняття адвокатською діяльністю яких зупинено, обов'язок щодо підвищення кваліфікації не поширюється. У разі відновлення адвокатської діяльності, право на заняття якої було зупинено на рік і більше, адвокат проходить спеціальні курси підвищення кваліфікації за програмою і в порядку, розробленими Вищою школою адвокатури НААУ. Адвокат проходить зазначені курси протягом шести місяців з моменту поновлення права на заняття адвокатською діяльністю.
Адвокати, які не виконують обов'язки щодо підвищення свого професійного рівня, не виконують вимог цього Порядку, можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності в порядку, передбаченому чинним законодавством, за невиконання або неналежне виконання своїх професійних обов'язків.
Також передбачено, що поради адвокатів регіону організують і проводять заходи з підвищення кваліфікації на регіональному рівні (не менше одного заходу в рік і загальною тривалістю не менше п'яти годин).
Крім того, з переліку видів підвищення кваліфікації адвокатів, які забезпечують його безперервність, виключено положення про участь у заходах, організованих або проводяться Координаційним центром з надання правової допомоги або центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Юридичні та фізичні особи, які організовують і/або проводять заходи щодо підвищення кваліфікації адвокатів на постійній основі (два і більше заходів на рік), отримують сертифікат про допуск до організації таких заходів. Не потребують отримання сертифікату про допуск НААУ, ВКДКА, Вища школа адвокатури НААУ, поради адвокатів регіону, КДКА регіонів, центри підвищення кваліфікації, засновниками яких є вшак.
Незалежно від організатора заходу всі доповідачі/лектори/тренери/експерти повинні бути попередньо сертифіковані Експертною радою НААУ.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Obnovlen-poryadok-povysheniya-kvalifikacii-advokatov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!