Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднено нові форми розрахункових документів: проект від Мінфіну

June 24, 2015

ДФС на своєму порталі оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми звіту № ЗВР-1».
Зокрема, проектом передбачено, що установлені в цьому Положенні вимоги до змісту розрахункових документів визначають обов’язкові реквізити розрахункових документів.
У разі відсутності хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення, документ не є розрахунковим.
У наведених у додатках до Положення формах розрахункових документів взаєморозміщення написів та даних на полі документа є рекомендованим. Розрахункові документи, визначені цим Положенням, крім тих, що друкуються РРО, є варіантами розрахункових квитанцій, зазначених в абзаці 16 статті 2 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Розрахункові документи, що друкуються РРО на паперовому носії, можуть містити додаткові дані про проміжний підрахунок загальної суми за чеком, суму здачі та інші дані, зокрема інформацію, яка визначена технічними вимогами до спеціалізованих РРО.
Слід зазначити, що проектом передбачено, що вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших, крім ПДВ, податків не поширюються на розрахункові документи, що друкуються РРО, включені до Держреєстру РРО, до моменту набрання чинності цим наказом.
Вказане положення передбачає можливість користувачам РРО, які придбані та введені в експлуатацію до набрання чинності цим Положенням,  при технічній неможливості доопрацювання (перепрограмування) використовувати їх до закінчення терміну експлуатації, передбаченого виробником.
При цьому заміна морально застарілих моделей проходитиме природним шляхом за рахунок зняття з реєстрації техніки, термін експлуатації якої вичерпано, та заміни її на нові моделі. Суб’єкти господарювання матимуть змогу не витрачати обігові кошти на термінову заміну (у разі неможливості доопрацювання) наявного парку касової техніки в умовах економічної ситуації, що склалася на сьогодні в державі.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!