Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднена нова електронна форма податкової накладної, що діятиме з 01.01.15 р.

November 19, 2014

На виконання вимог Закону від 31.07.14 р. № 1621-VІІ щодо запровадження електронного адміністрування ПДВ затверджено відповідну форму податкової накладної (далі – ПН) та Порядок її заповнення, які діятимуть з 01.01.15 р.

«Шапка» електронної ПН складатиметься з двох граф «Складається оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції» та «Не видається покупцю (тип причини)». Крім того, в самій формі ПН колонка 5 «Одиниця виміру товару/послуги» складатиметься з двох колонок «Умовне позначення (українське)» та «Код».

До Порядку заповнення податкової накладної, який діятиме з 01.12.14 р. (див. нижче), внесені доповнення щодо складання ПН оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції. Встановлено, що:

при виконанні багатосторонньої угоди про розподіл продукції за участю кількох інвесторів ПН може складатись як оператором, так і інвесторами, якщо усі інвестори зареєстровані платниками податку;

у разі складання ПН на операції з постачання інвестору товарів/послуг в межах виконання багатосторонньої угоди про розподіл продукції у рядку «Особа (платник податку) – покупець» зазначаються найменування оператора такої угоди та найменування інвестора, який фактично є від імені оператора стороною договору, а у рядках «Індивідуальний податковий номер покупця» та «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» зазначаються дані оператора такої угоди. У графі «Вид цивільно-правового договору» зазначаються вид, дата та номер договору, на підставі якого здійснено таке постачання;

у разі складання оператором інвестору в межах виконання багатосторонньої угоди про розподіл продукції ПН відповідно до пп. «а» п. 337.4 ст. 337 розд. XVIII ПК в рядках такої ПН, відведених для заповнення даних продавця, оператор зазначає власні дані, а в рядках, відведених для заповнення даних покупця, – дані інвестора. У графі «Вид цивільно-правового договору» такої ПН зазначаються «Угода про розподіл продукції», дата та номер такої угоди. У графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» зазначається «розподіл сум податкового кредиту за багатосторонньою угодою про розподіл продукції». Графи 4 -12 не заповнюються.

Наказ Мінфіну від 14.11.14 р. № 1129 набуде чинності з 01.12.14 р., крім електронної форми ПН та Порядку її заповнення, які набирають чинності з 01.01.15 р. («Урядовий кур’єр» від 19.11.14 р. № 215).

[d2008] 

Новини за темою:
Чи має покупець право на податковий кредит, якщо постачальник уже не є платником ПДВ?
Оприлюднено проект Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних з 01.01.15 р.
Що потрібно зробити платникам ПДВ у грудні 2014 року?
Що буде з від’ємним значенням, задекларованим у 2014 році?
Адміністрування ПДВ-2015: як підготуватися до нововведень?
Нова форма податкової накладної – з 01.12.14 р.
Знайомтесь з новим Реєстром виданих та отриманих податкових накладних
Нова ПДВ-звітність – з 01.12.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!